Implantatbehandlingar

Självklart ska du ha fungerande tänder som du kan tugga med utan att behöva vara rädd att det ska hända något. Idag kan vi som tandläkare göra mycket för våra patienter. Därför ska du absolut komma till oss här på kliniken Thomas Lowerton så hjälper vi dig. En implantatbehandling idag är något som alla kan göra förutsatt att du är frisk nog. Att sakna en tand kan vara nog så svårt men om du skulle sakna hela roten skulle du se äldre ut än du är vilket självklart inte är något som du önskar. Gör du ett implantat ser du yngre ut och du får tänder som ser helt naturliga ut. Dessutom behöver inte oroa dig mer eftersom de nya tänderna oftast håller så länge du lever, så länge du tar hand om det.

Dagens implantat

Glöm tiden när människor hade löständer och hade svårt för att tugga vissa saker. Idag med den moderna tekniken som finns att tillgå kan alla människor ha väl fungerande och fina tänder. Oavsett om det är de riktiga eller implantat. Innan en implantatbehandling kan påbörjas är det förstås viktigt att det sker en ordentlig undersökning av tänderna och munnen. Röntgenbilder på käken måste tas för att se så det inte finns några dolda problem. Man mäter i munnen.

När undersökningen har gjorts så kan implantatet sättas in och sedan måste det läka in i käkbenet. Självklart tar hela processen lite tid och det måste man ge det. Det tar oftast några månader. Därefter kan man sätta in den permanenta kronan och ta bort den tillfälliga protesen. Visst kan det kännas ett obehag direkt efter men det går dock över ganska snabbt och i slutändan får man fina tänder som fungerar och som ser ut som ens egna naturliga tänder. Man får dock inte glömma bort att sköta om dem precis som de vanliga tänderna eftersom även dessa nya tänder kan drabbas av problem.

Välkommen till oss!

Kontakta oss gärna för mer information. Vår klinik har generösa öppettider, bra priser och allt vi gör håller högsta kvalitet. När det gäller implantatbehandling, kom till oss!